5 Eylül 2007 Çarşamba

DADYADER Kaymakamlık Ziyareti

24.08.2007 Cuma günü saat 10:30'da Kaymakamlık binasında yapılan toplantının tutanağıdır :

SAAT: 10:30

KATILANLAR.
Datça Kaymakamı:
Sn. Mustafa Kaya
Dadyader Yönetim Kurulu :
Nesrin Aygün
Yağmur Acar
Erol Pir
Mehmet Kutay


KONU. Tanışma ve Yeni Projeler hakkında görüşme


Eski Datça’nın tarihi önemi ve özel statüsü vurgulandı ve Kaymakam Beyin buranın tarihi değerini önemsediği belirtildi.
Sayın Nihat Akkaraca nın da daima devrede olması ve arkamızda yer almasını dilediğini vurguladı.
Eski Datça için neler yapılabilir, özellikle kadınların Kilim Kursu ve ürünlerinin durumunu geliştirmek ve iyileştirmek için dernek olarak yardımcı olmamız istendi. KAymakam Bey'in makamında tesadüfen bulunan Hüseyin Güneş yapılan ürünlerin çok pahalı olduğunu, rekabet şanslarını olmadığını vurguladı. Daha farklı ürünlerin yapılması gerektiğini söyledi.
Dernek olarak iki yeni projemiz ve internet sitemizden bahsettik. Kentsel dokunun yenilenmesi ve altyapının planlanarak yeraltına alınması projes ve Hızırşah ile ortak mesire yeri projesi kapsamını genişleterek Seramik Atölyeleri ve Festival yapılması konuları çok olumlu bulundu.
Geleneksel el sanatları konularının da araştırılarak tekrar canlandırılması gerektiği, sanatsal atölyeler (tiyatro, resim, vs) yapılabileceği vurgulandı.
Seramik Atölyeleri için mekan arayışı çerçevesinde, dernek ve kurs binalarının yeterli olmadığı, belki İlköğretim binasını bize tahsıs edebileceğini Kaymakam bey ifade etti.
Kültürel ve Eğitim faaliyetlerinin son derece önemli olduğu, Eski Datça daki çocukların ilkel köy koşullarında yetersiz eğitim aldığı vurgulanarak bu konuda bu sene için sayın Kaymakam kesin çözüm bulacağına söz verdi.

Hiç yorum yok: