5 Eylül 2007 Çarşamba

DADYADER Toplantı

DADYADER TOPLANTISI NO.2

YER. DEDE PANSİYON
TARİH: 25 AĞUSTOS 2007
SAAT: 18:00

KATILANLAR:

NESRİN AYGÜN
YAĞMUR ACAR
EROL PİR
MEHMET KUTAY
EMEL AKKARACA
NEŞE KARAOĞLAN – MUHTAR
ZEYNEP TUNA – NUMAN TUNA YERİNE
AHMET EGE GÜRKAN
HASİBE UTKUTUĞ
IRMAK ALPAGUT
OZAN ADAM
AYŞE VE EVREN

KONU: YENİ PROJELER VE RESMİ MAKAM ZİYARET SONUÇLARI

Kaymakam ve Belediye Başkanına yapılan ziyaretler ve olumlu sonuçları konuşuldu.
Kadınların kilim ve el sanatları ürünlerinin nasıl değerlendirileceği ve pazarlanması konusunda yardım edilmesi konusunda Yağmur Acar ve Emel Akkaraca başkanlığında bir grup kurulması kararlaştırıldı.
Sokak İsimlerinin yazılıp yerlerine takılması ile ilgili 16 Eylül 2007 tarihinde Sokak Eğlencesi yapılması, daha önce kayrak taşı, kırmızı yağlıboya, ve diğer malzemelerin hazırlanması kararlaştırıldı. (Erol Pir ve Neşe Karaoğlan)
28 Ağustos, Salı günü Gençlik Parkı projesi ile ilgili olarak arsa sahibine ziyaret yapılması kararı verildi.
Tarihi Eski Datça Mahallesi planlaması projesi için Nesrin Aygün, Numan Tuna, Zeynep Tuna, Ahmet Gürkan,Erol Pir, Fatih den oluşan bir grup kurulmasına karar verildi.
Saha Temizliği, Mahalle girişi ve içerdeki levhalarının düzenlenmesi konularının da işletmecilerin de katılımıyla bir bütün olarak ele alınıp sonuçlandırılması konuşuldu.
Sertamik Atölyeler, festival ve Hızırşah ile ortak mesire yeri projesi ile ilgili Irmak ve Ayşe Alpagut Avrupa Projelerinden ve neler yapılabileceğinden bahsettiler.
Gençlik Festivali düzenlenebilir. 10000-30000 euro hibe yardımlardan faydalanılabilir. Yurt dısından değişim projesi ile yaşları 15-30 arasındaki gençlerle Organizasyon Komitesi kurarak bu proje gerçekleştirilebilir.
Kadınlar için Organizasyon yapılabilir. Mfib.gov.tr, cfcu.gov.tr gibi internet sitelerinden bilgi ve yardım alınabilir




2008 Yılı Kültürler Arası Etkileşim yılı olması nedeniyle bu başlıkta bir proje üretilebilir.
Sinema, Fotoğraf, Seramik, Tiyatro atölyeleri yapılabilir, eski geleneksel sanatlar (örneğin ipekçilik, sepetçilik) eğitim atölyeleri uygulanabilir. Bu konud üniversitelerin desteği sağlanabilir. (Örneğin Ozan Adam Bilgi Üniversitesini deveye sokabileceğini ifade etti)
“Eski Datça Festivali” ismi verilebilir.
Atölye çalışmalarina örnek olarak geçen sene yapılan Çanakkale Gülpınar Köyü örneği verildi. Burada fotoğraf, yemek, müzik atölye çalışmaları yapılmış.
İsveç de Anna Lind Vakfı özellikle kadın festivallerine fon sağlayabiliyormuş. 22 Aralık-22 Şubat tarihlerinde başvurulabiliyormuş.
Ulusal Ajans yeni projeler için yılda 4 kere başvuru hakkı tanıyormuş.
STGM sivil toplum proje geliştirme merkezinden yardım alınabilir.
Kendi kendine yeten, yenilebilir enerji projesi üreten projeler için, otoprodüktürlük, undp.org.tr, veya cfcu.org.tr adresine başvurulabilir.
Kadın projelerinde ise Birleşmiş Milletler Kadın Fonu, KADEV gibi kuruluşlardan yardım istenebilir. Örnek olarak Ankara Nallıhan İpek Böceği Projesi başarı ile desteklenmiş.
Tarım ürünleri için ise butik satış önemli bir pazarlama ayağı olabilir, internetden satış da araştırılabilir.


Yapılabilecek projeler ile ilgili bize bilgi veren genç meslek sahibi arkadaşlarımıza teşekkür ederek toplantıyı kapattık. Bize sonradan katılan eski başkanımız Sayın Nihat Akkaraca da turizm elçimiz olmaya devam edeceğini bildirdi. Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi olan Ozan Adam, Datça’ya eski zeytinyağı üretme fabrikalarından bir çekim yapmak üzere tekrar geleceğini ve özellikle Nihat Ağabey ile röportaj yapmak istediğini söyledi.

Önümüzdek hafta yapılması gereken acil işler ele alınarak işe başlanılması ve Eylül başında kahvede tüm mahalleliyi kapsayan büyük bir toplantı yapılmasına karar verilerek toplantıya son verildi.

Hiç yorum yok: